>Yürüyen Merdiven Sosyolojisi

>


dünyada şehirler ikiye ayrılır. 1.tür şehirlerde insanlar yürüyen merdivenlerde dururlar, hatta yürümek isteyene de yer vermezler.
2.tür şehirlerde ise yürüyen merdivenlerde insanlar yürürler, yürümek istemeyenler de sağda durarak yürümek isteyenlere yer verirler.
yürüyen merdivelerden yola çıkarak hangi tür şehirde yaşamak istediğinize kolayca karar verebilirsiniz. burdan bakınca Türkiyede benim yaşayabileceğim bir şehir tipolojisi yok :)

***
yürüyen merdivenlerde sizi engelleyen, ritminizi bozan insanlar günlük hayatta da empatisi eksik, saygısız, farkındalığı olmayan, nezaketten bihaber, bencil ve kaba insanlardır.

***
bir ülkenin yürüyen merdivenlerindeki insan manzaralarına bakarak genel eğitim, yaşam, kültür değerlerine ilişkin bir çok bilgiye sahip olabiliriz.

>Yürüyen Merdiven Sosyolojisi” için 2 yorum

  1. >ankaraya gittiğimde ilk dikkatimi çeken şeylerden biriydi bu. yürüyen merdivenlerde duruyorlardı:) normali de bu diyeceksin de, istanbulda söylediğin gibi durmak isteyenler sağda durur. solda akış devam eder. ben bunu ankarada insanların çok vakti olduğuna yormuştum. istanbulda hayat daha hızlı akıyor…

    Beğen

  2. >evet ankarada manzara aynen öyle. ben isim vererek rencide etmek istemezdim ama :) istanbul'da da aynı sıkıntıyı yaşadığımı hatırlıyorum ama demek ki farklı merdivenleri kullanmışız..

    Beğen

Yorum yapmak DNA'mızda var!